Γιατί να επιλέξετε φυσικό σαπούνι;

Γιατί να επιλέξετε φυσικό σαπούνι;

Τι είναι το φυσικό σαπούνι;

Τα φυσικά σαπούνια παράγονται με φυσικά συστατικά. Τα φυσικά σαπούνια αποτελούνται συνήθως από πλούσια έλαια που προέρχονται από διάφορα φυτά. Τα έλαια αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Το ανθρώπινο δέρμα, τα μαλλιά και άλλα μέρη του σώματος χρειάζονται αυτές τις ουσίες για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν υγιείς.

Πολλά φυσικά σαπούνια έχουν και άλλα ευεργετικά συστατικά που προστίθενται όπως άργιλος, άλατα, αιθέρια έλαια και βοτανικά εκχυλίσματα.

Τα χειροποίητα σαπούνια χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να παραχθούν και συνήθως χρησιμοποιούν συστατικά υψηλότερης ποιότητας εξ ου και το πρόσθετο κόστος, αλλά τείνουν να είναι καλύτερα για το δέρμα.

Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε μια ποικιλία από φυσικά σαπούνια για να βρείτε αυτό που είναι ιδανικό για τον τύπο του δέρματός σας και τις προτιμήσεις σας.

Ας δούμε μερικούς από τους λόγους που τα φυσικά σαπούνια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς:

🧼 Τα φυσικά σαπούνια είναι πιο οικονομικά.Γιατί να επιλέξετε φυσικό σαπούνι;
Ορισμένοι καταναλωτές αποθαρρύνονται από το κόστος του χειροποίητου σαπουνιού. Πιθανότατα κοιτάτε μια πλάκα φυσικού σαπουνιού και αναρωτιέστε γιατί κοστίζει περισσότερο.
Εννοώ, το σαπούνι είναι σαπούνι, σωστά; Και οι δύο μπάρες καθαρίζουν το δέρμα σας, σωστά; Γιατί λοιπόν η φυσική μπάρα είναι ακριβή;
Ενώ μπορεί να συμφωνήσω ότι και οι δύο μπάρες καθαρίζουν το δέρμα συγκρίνετε δύο τελείως διαφορετικά προϊόντα (από άποψη ποιότητας).
Με απλά λόγια, τα εμπορικά σαπούνια περιέχουν συνθετικά συστατικά που είναι πολύ φθηνά να παραχθούν σε εργαστήριο. Οι εμπορικές εταιρείες σαπουνιών δεν θέλουν φυσικά έλαια στα σαπούνια τους επειδή μειώνουν τη διάρκεια ζωής. Χωρίς αυτά τα έλαια όμως δεν ενυδατώνετε σωστά το δέρμα σας. Έτσι, παρόλο που ένα σαπούνι του εμπορίου μπορεί να κοστίζει λιγότερο, τι θα συμβεί με το κόστος μόλις προσθέσετε την τιμή αυτής της κρέμας και της λοσιόν (η οποίες είναι επίσης γεμάτες χημικά) που πρέπει να επαλύψετε σε όλο το ξηρό δέρμα σας; Επίσης, πολλά από τα συνθετικά συστατικά που απαιτούνται για τη δημιουργία αφρού, χρωμάτων, αρώματος και διάρκειας ζωής είναι γνωστό ότι είναι ερεθιστικά για το δέρμα. Εάν το σαπούνι σας προκαλεί ερεθισμένη επιδερμίδα αλλάξτε σε ένα φυσικό σαπούνι  που μπορεί να μειώσει τις επισκέψεις στον δερματολόγο ή την συνταγογραφούμενη κρέμα που βοηθάει στην απομάκρυνση του ερεθισμού. Από την άλλη πλευρά πάλι εάν χρησιμοποιείτε υγρό σαπούνι σώματος το κύριο συστατικό είναι το νερό. Πληρώνετε ουσιαστικά το νερό σε αυτές τις συσκευασίες.

🧼 Επιλογή παραγματικού σαπουνιού.
Πολλά προϊόντα που διαφημίζονται ή προβάλλονται χρησιμοποιώντας όρους όπως «καθαριστικό», «μπάρα σώματος», «πλύσιμο σώματος», «μπάρα ομορφιάς», «μπάρα περιποίησης δέρματος» και ακόμη και «αποσμητικό σαπούνι» είναι στην πραγματικότητα προϊόντα με βάση κάποιες καθαριστικές ουσίες και όχι πραγματικά το σαπούνι.

Γιατί να επιλέξετε φυσικό σαπούνι;🧼Χρήση ποιοτικών συστατικών.
Όταν μια εταιρεία κατασκευάζει εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια μπάρες σαπουνιού κάθε φορά, μέρος των κερδών προέρχεται από τη μαζική παραγωγή και ένα μέρος από τη χρήση των φθηνότερων πρώτων υλών. Πολλοί πιστεύουν ότι τα συνθετικά προϊόντα μπορεί μερικές φορές να είναι επιβλαβή για το ενδοκρινικό, το αναπαραγωγικό, το αναπνευστικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα εμπορικά σαπούνια είναι γνωστό ότι περιέχουν στην πλειοψηφία τους Parabens, Sulphates και Triclosan, τα οποία πιστεύεται ότι προκαλούν αλλεργίες, επηρεάζουν τα επίπεδα ορμονών και πιθανώς αυξάνουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

🧼 Μοναδικό – Χειροποίητο Προϊόν.
Τα εμπορικά σαπούνια μαζικής παραγωγής κατασκευάζονται για την αποδοτικότητα της παραγωγής που σημαίνει πάρα πολλές μονάδες του ίδιου ακριβώς μεγέθους και σύνθεσης. Η εστίαση είναι στο κέρδος συχνά σε βάρος της υγείας των καταναλωτών που πληρώνουν για αυτά. Οι φυσικές μπάρες διαφέρουν στο ότι υπάρχουν μικρές διαφορές από μπάρα σε μπαρ, όπως και τα φυσικά συστατικά ποικίλλουν ελαφρώς ανάλογα με τις ύλες παρασκευής. Εκεί που δεν διαφέρουν όμως είναι στην έλλειψη βλαβερών συστατικών και στην αφθονία των ευεργετικών συστατικών που περιέχονται σε κάθε μπάρα.

cruelty-free-logo🧼 Cruelty-Free and Animal-Friendly.
Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των φυσικών σαπουνιών είναι ότι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν βλάπτουν κανένα ζώο στη φάση της δοκιμής ή της παραγωγής. Τα συστατικά είναι σχεδόν πάντα αποκλειστικά φυτικής προέλευσης (ορισμένα σαπούνια χρησιμοποιούν ζωικό λίπος ή γάλα από κάποιο ζωάκι ως συστατικό) είναι βιολογικά και δεν απαιτούν μεγάλης κλίμακας εργοστάσια και εγκαταστάσεις που προκαλούν εκτεταμένη περιβαλλοντική ζημιά. Οι παραγωγοί φυσικών προϊόντων τείνουν να έχουν μικρότερες εγκαταστάσεις και να βασίζονται σε βότανα και εκχυλίσματα για να επιτύχουν το τελικό τους προϊόν. Πολύ σημαντικό είναι ότι δεν είναι απαραίτητες οι δοκιμές σε ζώα για αυτά τα προϊόντα, καθώς δεν περιέχουν φυτοφάρμακα και δεν περιέχουν χημικές ουσίες.

Γιατί να επιλέξετε φυσικό σαπούνι;🧼Καλύτερα για το Περιβάλλον.
Τα φυσικά σαπούνια δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με επιβλαβή συστατικά ή τοξίνες.
Τα φυσικά συστατικά στα περισσότερα χειροποίητα σαπούνια είναι βιοδιασπώμενα και δεν βλάπτουν τον κύκλο του νερού ή την άγρια ​​ζωή που μοιράζεται το νερό στα ποτάμια, τις λίμνες και τους ωκεανούς μαζί μας.
Καθώς κάνουμε μπάνιο ή ντους με σαπούνια του εμπορίου καλύπτουμε το δέρμα μας με συνθετικές ενώσεις όπως αρώματα, χρώματα, συντηρητικά και απορρυπαντικές ουσίες.
Τώρα φανταστείτε τα εκατομμύρια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το εμπορικό σαπούνι κάθε μέρα. Όλες αυτές οι χημικές ουσίες πολλές από τις οποίες δεν διασπώνται φυσικά, πρέπει να πάνε κάπου. Καταλήγουν λοιπόν στις αποχετεύσεις μας και στην συνεχεία στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτές οι χημικές ουσίες συχνά καταλήγουν στα υδάτινα συστήματα μας και συσσωρεύονται στα οικοσυστήματα μας. Αυτές οι χημικές ουσίες επηρεάζουν την άγρια ​​ζωή από τα ψάρια μέχρι τα πουλιά και από τα δεντρά μέχρι τα λουλούδια.Τα σαπούνια μας παρασκευάζονται με φυσικά συστατικά. Με την χρήση φυσικών συστατικών βοηθάμε να βελτιωθεί η ποιότητα του περιβάλλοντος μας προστατεύοντας τη γη και τα υπόγεια ύδατά μας από μόλυνση και προωθώντας τη χρήση βιώσιμων πόρων για τη διατήρηση του εδάφους και των υδάτων.

🧼 Η συσκευασία τους είναι συχνά βιώσιμη.
Συνήθως θα δείτε ότι τα χειροποίητα σαπούνια είναι συσκευασμένα χωρίς πλαστικά, ενώ πολλά εμπορικά σαπούνια είναι σε πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης ή σε πλαστικοποιημένα κουτιά.

🧼 Προέρχονται από μικρές επιχειρήσεις
Η αγορά φυσικού σαπουνιού από τοπικές επιχειρήσεις σημαίνει υποστήριξη των μελών της κοινότητας. Οι εμπορικές εταιρείες σαπουνιών συχνά κατασκευάζουν τα προϊόντα τους σε εργοστάσια με μηχανές και όχι με ανθρώπους.

Γιατί να επιλέξετε φυσικό σαπούνι; Για όλους τους παραπάνω λόγους!! Αξίζει  βέβαια να ρίξετε μία ματιά στα φυσικά μας σαπουνάκια και γιατί όχι, να τα δοκιμάσετε κιόλας!

error: Content is protected !!
To website μας χρησιμοποιεί cookies 🍪 για να σας προσφέρουμε την πιο σχετική εμπειρία αποθηκεύοντας τις προτιμήσεις σας και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", συναινείτε στη χρήση των cookies.